27/06/2021 27/06/2021 Ένας Σταυρός τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού στην πόλη Petrinja της Κροατίας τον οποίο αγίασε κατά την επίσκεψή του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Δαλματίας κ. Γεράσιμος του Πατριαρχείου Σερβίας. Ο Πανιερώτατος επισκέφτηκε τον Ναό και είδε τις εργασίες που γίνονται. Ο Επίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εκκλησία θα λειτουργήσει το συντομότερο...
27 Ιουνίου, 2021 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 9:24

Τοποθετήθηκε Σταυρός μετά από 30 χρόνια σε Ναό της Κροατίας

Διαδώστε:
Τοποθετήθηκε Σταυρός μετά από 30 χρόνια σε Ναό της Κροατίας

Ένας Σταυρός τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού στην πόλη Petrinja της Κροατίας τον οποίο αγίασε κατά την επίσκεψή του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Δαλματίας κ. Γεράσιμος του Πατριαρχείου Σερβίας. Ο Πανιερώτατος επισκέφτηκε τον Ναό και είδε τις εργασίες που γίνονται.

Ο Επίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εκκλησία θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε οι πιστοί της ενορίας της πόλης της Κροατίας να αποκτήσουν το δικό τους Ναό 30 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της προηγούμενης Εκκλησίας.

Η περιοχή είχε πληγεί, εκτός από τους βομβαρδισμούς, μόλις πριν λίγους μήνες στις 29 Δεκεμβρίου 2020 από ισχυρό σεισμό όπου και καταστράφηκαν πολλοί Ναοί έτσι η Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού είναι ο μόνος Ναός όπου μπορούν να προσεύχονται οι πιστοί μέχρι την πλήρη ανακαίνιση των κατεστραμμένων Ναών.

Μέχρι την ανακαίνιση των Ναών οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται σε ιδιωτική κατοικία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων