14/08/2022 14/08/2022 Τρισάγιο για την ανάπαυση των θυμάτων την φονικής επίθεσης στο Τσέτνιε που στοίχησε τη ζωή σε έντεκα ανθρώπους τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο Γκόρνι Λίποβο. Το Μαυροβούνιο που βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος από το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας της πρωτοφανούς...
14 Αυγούστου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 9:15

Τρισάγιο για τα θύματα στο Τσέτνιε από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τα θύματα στο Τσέτνιε από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Τρισάγιο για την ανάπαυση των θυμάτων την φονικής επίθεσης στο Τσέτνιε που στοίχησε τη ζωή σε έντεκα ανθρώπους τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο Γκόρνι Λίποβο.

Το Μαυροβούνιο που βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος από το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας της πρωτοφανούς επίθεσης για τη χώρα εόρτασε την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Στεφάνου με τις σκέψεις και τις προσευχές στα θύματα και τους τραυματίες.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου τονίζοντας την βαθιά του πίστη για τον Χριστό η οποία είχε ως βασική πηγή την ειλικρινή αγάπη για Εκείνον. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δεινά και τα μαρτύρια που υπέστησαν κατά τον 20ο αιώνα νεομάρτυρες για την αγάπη του Χριστού χαρακτηρίζοντας τον αιώνα που μας πέρασε ως “αιώνα των παθών για την Εκκλησία του Θεού”.

“Ας θυμηθούμε μόνο πόσοι από αυτούς υπέφεραν στη Ρωσία: επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και αμέτρητοι, ένα σύννεφο πιστών που δεν ήθελαν να απαρνηθούν την πίστη τους”, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων