28/07/2021 29/07/2021 Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες σε Ιερές Μητροπόλεις και Επισκοπές του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού...
28 Ιουλίου, 2021 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 2:02

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλοχίου

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλοχίου

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες σε Ιερές Μητροπόλεις και Επισκοπές του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.

Ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος βρίσκεται στον Ναό της Αναστάσεως. Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουένος Άιρες κ. Κύριλλος και κληρικοί του Ναού.

Στην ομιλία του μετά το πέρας του τρισαγίου, ο Πανιερ. Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός μοιράστηκε με τους παρόντες τις αναμνήσεις που είχε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι κατέστη δυνατό να επισκεφθεί τον τάφο του μετά από πολύ καιρό.

“Θα ήθελα απλώς να πω ότι παραμένει στις καρδιές μας και στις προσευχές μας”, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πανιερώτατος, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στο πλούσιο ποιμαντικό έργο που άφησε πίσω του ο μακαριστός Μητροπολίτης.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων