30/05/2021 30/05/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Σε έξαρση είναι τα περιστατικά βανδαλισμών και βεβηλώσεων εις βάρος των Ορθοδόξων μοναστηριών στο Κοσσυφοπέδιο. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Ντραγκάνατς που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, στον δήμο Νόβο Μπρντο, όπου άγνωστοι έσπασαν τις πινακίδες στον δρόμο που οδηγεί προς την Μονή. “Για άλλη...
30 Μαΐου, 2021 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 22:37

Βανδάλισαν πινακίδες της Μονής Ντραγκάνατς στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Βανδάλισαν πινακίδες της Μονής Ντραγκάνατς στο Κοσσυφοπέδιο
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Σε έξαρση είναι τα περιστατικά βανδαλισμών και βεβηλώσεων εις βάρος των Ορθοδόξων μοναστηριών στο Κοσσυφοπέδιο. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Ντραγκάνατς που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, στον δήμο Νόβο Μπρντο, όπου άγνωστοι έσπασαν τις πινακίδες στον δρόμο που οδηγεί προς την Μονή.

“Για άλλη μια φορά, οι πινακίδες που οδηγούν στη Μονή Ντραγκάνατς έχουν καταστραφεί από αγνώστους. Αυτό έχει εξελιχθεί σε ένα σχεδόν τακτικό και επαναλαμβανόμενο γεγονός τα τελευταία χρόνια. Οι βάνδαλοι δεν συνελήφθησαν ποτέ, παρά τις επίσημες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην αστυνομία”, επισημαίνει η Μονή με χθεσινό μήνυμα της (29/5) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας παράλληλα και φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς.

Από την πλευρά του, το Γραφείο της Σερβικής Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο με αφορμή το νέο περιστατικό, καυτηρίασε για άλλη μια φορά με ανακοίνωση του το πρόσφατο κύμα επιθέσεων εις βάρος των Ορθοδόξων προσκυνημάτων.

“Εν μέσω των επιθέσεων εις βάρος των Ορθοδόξων προσκυνημάτων και του Σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια, και όταν όλοι εύλογα αναμένουν από τα αρμόδια όργανα να αντιδράσουν και να σταματήσουν αυτές τις πράξεις βανδαλισμού, γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου κύματος επικίνδυνων περιστατικών”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

“Μετράμε νέες επιθέσεις τηv ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Πρίστινα υποτίθεται ότι ενεργούν υπέρ της διατήρησης της Σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς και γράφουν επιστολές προς τους διεθνείς οργανισμούς με σκοπό την αφαίρεση των μοναστηριών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια από τη λίστα των απειλούμενων πολιτιστικών μνημείων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μόνο από τις αρχές του τρέχοντος έτους, συνολικά δεκατρείς εκκλησίες και μοναστήρια αποτέλεσαν στόχο επιθέσεων Αλβανών εξτρεμιστών”, προσθέτει, μεταξύ άλλων, το Γραφείο της Σερβικής Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και καταλήγοντας τονίζει:

“Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Σερβικός λαός και οι Ορθόδοξες εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο είναι εκτεθειμένοι σε συνεχή βία, αδικία και πίεση”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων