08/11/2022 08/11/2022 Οι ναοί δεν αποτελούν στόχο διαρρηκτών το τελευταίο διάστημα μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Σερβία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Μπορ ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου, υπέστη διάρρηξη και βανδαλισμό καθώς οι επιτήδειοι δεν σεβάστηκαν ούτε τις ιερές εικόνες. “Η κοινότητά μας δεν θυμάται τέτοιου είδους βανδαλισμούς, ειδικά...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 14:56

Βανδαλισμός εκκλησίας στο Μπορ της Σερβίας

Διαδώστε:
Βανδαλισμός εκκλησίας στο Μπορ της Σερβίας

Οι ναοί δεν αποτελούν στόχο διαρρηκτών το τελευταίο διάστημα μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Σερβία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Μπορ ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου, υπέστη διάρρηξη και βανδαλισμό καθώς οι επιτήδειοι δεν σεβάστηκαν ούτε τις ιερές εικόνες.

“Η κοινότητά μας δεν θυμάται τέτοιου είδους βανδαλισμούς, ειδικά από τη στιγμή που ποτέ δεν αρνηθήκαμε κάποιον που απευθύνθηκε σε εμάς για βοήθεια, αλλά βοηθήσαμε όλους όσο μπορούσαμε, οικονομικά και υλικά, ανεξάρτητα από το αν οι άποροι ήταν Ορθόδοξοι ή άλλων θρησκειών”, ανέφερε με δήλωση του ο προϊστάμενος του ναού π. Radoje Mijović ο οποίος προσεύχεται παράλληλα όπως ο Κύριος ελεήσει και φωτίσει τους ανθρώπους που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες να επιστρέψουν στον δρόμο του Θεού με μετάνοια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων