17/07/2020 17/07/2020 Παρά τις διώξεις της εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, βάπτισε σήμερα δύο νέα μέλη, καλωσορίζοντάς τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή (του παλαιού ημερολογίου) των Αγίων Αυτοκρατόρων Μαρτύρων Ρομανόφ (Ρομάνοφ στα ρωσικά) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως και Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μονή του...
17 Ιουλίου, 2020 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 17:09

Βάπτισε δύο νέα μέλη ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος

Διαδώστε:
Βάπτισε δύο νέα μέλη ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος

Παρά τις διώξεις της εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, βάπτισε σήμερα δύο νέα μέλη, καλωσορίζοντάς τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή (του παλαιού ημερολογίου) των Αγίων Αυτοκρατόρων Μαρτύρων Ρομανόφ (Ρομάνοφ στα ρωσικά) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως και Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μονή του Ρούστοβο, στο Παστρόβιτσι.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος βάπτισε την Ιωάννα και τον Ιάκωβο, που είχαν ήδη λάβει το χρίσμα, οι οποίοι στη νέα τους ζωή θα κληθούν, όπως είπε, να συσταυρωθούν με τον Χριστό, προκειμένου να φτάσουν στην αιώνια ζωή και τη βασιλεία των ουρανών.

Στο κήρυγμά του μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος είπε ότι ο Χριστός διώχθηκε, σταυρώθηκε και ότι η Εκκλησία Του σταυρώθηκε μαζί Του κατά τη διάρκεια των αιώνων.

«Έτσι συνέβη, έτσι είναι κι  έτσι θα είναι, γιατί αυτός είναι ο κανόνας της ζωής, έτσι υπέφερε ο Θεάνθρωπος. Αν ο Εσταυρωμένος Χριστός έπαθε, τότε τι περιμένουν οι πιστοί, των οποίων είναι Κύριος και δάσκαλος, πατέρας και οδηγός;», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων