28/02/2021 28/02/2021 Στην περιοχή Μπανόβινα της Κροατίας βρίσκεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και επισκέφτηκε τους κατοίκους οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό του Δεκεμβρίου και έμειναν χωρίς στέγη αρκετοί από αυτούς. Ο σεισμός συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου και ισοπέδωσε πολλές κατοικίες και πολλές Εκκλησίες στην Κροατία. Ο Πατριάρχης Σερβίας βρέθηκε εκεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου...
28 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 8:58

«Βασιστείτε σε εμάς, είμαστε εδώ μαζί σας»

Διαδώστε:
«Βασιστείτε σε εμάς, είμαστε εδώ μαζί σας»

Στην περιοχή Μπανόβινα της Κροατίας βρίσκεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και επισκέφτηκε τους κατοίκους οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό του Δεκεμβρίου και έμειναν χωρίς στέγη αρκετοί από αυτούς.

Ο σεισμός συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου και ισοπέδωσε πολλές κατοικίες και πολλές Εκκλησίες στην Κροατία. Ο Πατριάρχης Σερβίας βρέθηκε εκεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην πρώτη του επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του ως Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης είχε ξεκινήσει την δράση «Μπανόβινα είναι το σπίτι μας» όσο ήταν Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ο Μακαριώτατος σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους και κατοίκους που βρισκόταν εκεί κατά την επίσκεψη ότι γνωρίζει ότι η βοήθεια που έχουν λάβει οι κάτοικοι μέχρι τώρα είναι μόνο πρώτες βοήθειες και δεν έχουν όλα αντικατασταθεί ακόμα, τόνισε όμως «Βασιστείτε σε εμάς, είμαστε εδώ μαζί σας».

Η Εκκλησία προσπάθησε να βοηθήσει όσους είχαν άμεση ανάγκη ενώ ανέφερε ότι δεν έχουν έρθει ακόμα οι πραγματικές δεσμεύσεις. Ο Πατριάρχης Σερβίας δεσμεύτηκε να βοηθήσει η Εκκλησία στην επισκευή όχι μόνο των σπιτιών αλλά και των βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως τους στάβλους που είχαν οι άνθρωποι τα βοοειδή τους.

Ακόμα ο Πατριάρχης Σερβίας σημείωσε «Είναι σημαντική η αρμονία μεταξύ των ανθρώπων. Πρέπει να το έχουμε κατά νου όχι μόνο εδώ στη  Μπανόβινα αλλά να μας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας».

Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Γεράσιμο και τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Κροατίας κ. Μπόρις Μιλοβίβιτς και συνομίλησαν με πέντε οικογένειες ενώ παρέδωσαν κιβώτια με εμπορεύματα δωρεά της Μητρόπολης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας και της Πρεσβείας της Σερβίας στην Κροατία ενώ ο Πατριάρχης σημείωσε ότι θα είναι παρών όσο περισσότερο μπορεί στην περιοχή και θα προσεύχεται καθημερινά.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων