25/12/2019 25/12/2019 Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας η αρμόδια αρχή του Μαυροβουνίου έκρινε συνταγματικό το νέο σχέδιο νόμου για τις θρησκείες και ήδη το νομοσχέδιο διαβιβάστηκε στην Βουλή. Χθες, πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο της χώρας και επέδωσαν το ψήφισμα της λαϊκής...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2019 - 13:09

Βαθαίνει η κρίση στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Βαθαίνει η κρίση στο Μαυροβούνιο

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας η αρμόδια αρχή του Μαυροβουνίου έκρινε συνταγματικό το νέο σχέδιο νόμου για τις θρησκείες και ήδη το νομοσχέδιο διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Χθες, πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο της χώρας και επέδωσαν το ψήφισμα της λαϊκής συγκέντρωσης του περασμένου Σαββάτο, το οποίο ζητεί την απόσυρση το νόμου

Σε νέο δελτίο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επαναλαμβάνει ότι  είναι αντίθετη  με την πρόταση του Νόμου «με την οποία οι εκπρόσωποι των αρχών του Μαυροβουνίου θέλουν να αφαιρέσουν βίαια εκκλησίες και μοναστήρια και την περιουσία τους από την Μητρόπολη και την Επισκοπή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

«Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνέπειες της υιοθέτησης ενός τέτοιου νόμου, παροτρύνουμε τους βουλευτές του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου να ακούσουν τη φωνή της ιεραρχίας και τους πιστούς της Ιερής Εκκλησίας μας και να μην υπερψηφίσουν την πρόταση αυτή»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων