04/05/2023 04/05/2023 Σε κάθε γωνιά του Βελιγραδίου αναπέμφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023 δεήσεις για τα αθώα θύματα του μακελειού στο Δημοτικό Σχολείο “Vladislav Ribnikar”. Όπως είπε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται για τα θύματα, τους τραυματίες και τους γονείς τους. Στο κήρυγμά του, μετά τον Εσπερινό στο ναό του...
04 Μαΐου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 - 21:44

Βελιγράδι: Δέηση σε όλους τους ναούς για τα αθώα θύματα του μακελειού σε Δημοτικό

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Δέηση σε όλους τους ναούς για τα αθώα θύματα του μακελειού σε Δημοτικό

Σε κάθε γωνιά του Βελιγραδίου αναπέμφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023 δεήσεις για τα αθώα θύματα του μακελειού στο Δημοτικό Σχολείο “Vladislav Ribnikar”.

Όπως είπε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται για τα θύματα, τους τραυματίες και τους γονείς τους.

Στο κήρυγμά του, μετά τον Εσπερινό στο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος επεσήμανε ότι παρακαλεί τον Θεό να δώσει παρηγοριά και πίστη στους γονείς που έχασαν παιδιά, δηλώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κενό που προκαλεί μια τέτοια απώλεια.

«Είθε ο Κύριος να χαρίσει αιώνια ανάπαυση στον Ντράγκαν, την Άνα, τη Σοφία, την Μπογιάνα, την Αντριγιάνα, την Καταρίνα, τη Μαρί, την Έμμα και την Αντρία και να τους θυμόμαστε για πάντα. Υπέφεραν μπροστά στα μάτια μας, στο σχολείο μας, από τα παιδιά μας. Θα ήταν καλύτερο να παραμείνουμε σιωπηλοί αυτή τη στιγμή με προσευχή και να προσευχηθούμε για την ειρήνη των τραγικά αθώων θυμάτων» – είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε  ότι ο Κύριος θα βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν να νικήσουν με τη χάρη του.

Ο Σέρβος Πατριάρχης είπε ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάξει μέσα του, να αναζητήσει ευθύνες και ενοχές στον εαυτό του, προσθέτοντας ότι ο σύζυγος πρέπει να είναι ο καλύτερος για τη γυναίκα του και η σύζυγος για τον σύζυγο, οι γονείς στα παιδιά και τα παιδιά στους γονείς. όλοι θα πρέπει να είναι καλύτερα και τότε θα είναι καλύτερα στην οικογένεια.

«Ας στραφούμε στον Κύριο με μια προσευχή για τη σωτηρία των ψυχών των τραυματισμένων παιδιών, αλλά για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να καταλάβουμε ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της ζωής μας», τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας.

Οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο Δημοτικό Σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι ενώ έξι παιδιά και ένας δάσκαλος του σχολείου αυτού τραυματίστηκαν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν μαθητή που διέπραξε αυτό το έγκλημα.

Πηγή: rtrs.tv/Κεντρική Φωτογραφία: TANJUG/ JADRANKA ILIC

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων