24/11/2023 24/11/2023 Την ευχή η Πανεπιστημιούπολη να αποκτήσει σύντομα τον δικό της ναό ευχήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριο από το Φοιτητικό Κέντρο Βελιγραδίου, όπου χθες, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, παρέστη σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 55 ετών από την ίδρυσή της.  Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτό το πνευματικό κέντρο για...
24 Νοεμβρίου, 2023 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2023 - 10:05

Βελιγράδι: Ευχή η Πανεπιστημιούπολη να αποκτήσει το δικό της ναό

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Ευχή η Πανεπιστημιούπολη να αποκτήσει το δικό της ναό

Την ευχή η Πανεπιστημιούπολη να αποκτήσει σύντομα τον δικό της ναό ευχήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριο από το Φοιτητικό Κέντρο Βελιγραδίου, όπου χθες, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, παρέστη σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 55 ετών από την ίδρυσή της. 

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτό το πνευματικό κέντρο για τους Σέρβους ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης ιερού ναού ο οποίος θα δώσει το ουσιαστικό νόημα της λειτουργίας αυτού του χώρου.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Πορφύριος μίλησε για την αξία της εκπαίδευσης και τις απαντήσεις που καλείται να δώσει και δίνει η Εκκλησία στις αναζητήσεις και τις ανησυχίες των φοιτητών και των φοιτητριών. Τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κλήρος του Βελιγραδίου θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της νεότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων