11/10/2021 11/10/2021 Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι τελέστηκε την Κυριακή η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Χούμ κ. Ιωάννη. Την χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τη συμμετοχή πλειάδας Ιεραρχών της Εκκλησίας της Σερβίας. Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου, ο οποίος θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος παρά τον Πατριάρχη παρέστησαν συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 9:35

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Η χειροτονία του Επισκόπου Χουμ Ιωάννη

Διαδώστε:
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Η χειροτονία του Επισκόπου Χουμ Ιωάννη

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι τελέστηκε την Κυριακή η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Χούμ κ. Ιωάννη. Την χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τη συμμετοχή πλειάδας Ιεραρχών της Εκκλησίας της Σερβίας.

Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου, ο οποίος θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος παρά τον Πατριάρχη παρέστησαν συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών καθώς και αντιπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της Σερβίας.

“Η Εκκλησία του Χριστού είναι το Σώμα του Χριστού. Με την χειροτονία του, τον ρόλο και το έργο του στην Εκκλησία, από τη φύση του, ο επίσκοπος δεν είναι παρά αυτός που βρίσκεται εις τόπον και τύπον Χριστού. Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού και ο Χριστός είναι το κεφάλι αυτού του σώματος, ο Χριστός υπηρετεί τη σωτηρία των ανθρώπων. Στην Εκκλησία του Χριστού, ο Επίσκοπος υπηρετεί τη σωτηρία των ανθρώπων, τη σωτηρία όλων των εθνών”, τόνισε προς τον νέο Επίσκοπο ο Μακαριώτατος.

“Στέκομαι μπροστά στην πληρότητα της Εκκλησίας του Θεού, μπροστά σε όλους εσάς, φορείς και ευαγγελιστές της θεϊκής αγάπης που με ντύσατε με τα φωτεινά Αρχιερατικά Άμφια, όχι λόγω της αξιοπρέπειάς μου, αλλά λόγω του απεριόριστου θείου ελέους και της φιλανθρωπίας Του”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Χουμ κ. Ιωάννης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων