15/04/2021 15/04/2021 Τον Αντιπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Σερβία Τομπίας Φλεζενκέμπερ υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι, την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, με τον οποίο συζήτησε θέματα όπως οι σχέσεις με τις υπόλοιπες θρησκευτικές κοινότητες στην περιοχή και η μέριμνα για οικολογικά ζητήματα. Επίκεντρο της συνομιλίας, που διεξήχθη σε εγκάρδιο...
15 Απριλίου, 2021 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2021 - 12:22

Βελιγράδι: Στο επίκεντρο η μέριμνα για το περιβάλλον

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Στο επίκεντρο η μέριμνα για το περιβάλλον

Τον Αντιπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Σερβία Τομπίας Φλεζενκέμπερ υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι, την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, με τον οποίο συζήτησε θέματα όπως οι σχέσεις με τις υπόλοιπες θρησκευτικές κοινότητες στην περιοχή και η μέριμνα για οικολογικά ζητήματα.

Επίκεντρο της συνομιλίας, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ήταν οι σχέσεις του Πατριαρχείου Σερβίας με τις υπόλοιπες θρησκευτικές κοινότητες στην περιοχή. Ο Μακαριώτατος με χαρά επισήμανε ότι η Εκκλησία της Σερβίας καλλιεργεί τις καλές διαθρησκευτικές σχέσεις με τους επικεφαλείς και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων στην περιοχή.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανάληψης ευθυνών όλων των κοινοτήτων με σκοπό την επίλυση κλιματικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ο Πατριάρχης Σερβίας υπογράμμισε ότι η γη είναι δημιουργία του Θεού, ο Οποίος μας παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή, επομένως είναι υποχρέωση όλων να την φροντίζουμε.

Από την πλευρά του, ο κ. Φλεζενκέμπερ επισήμανε ότι το Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Βελιγράδι είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Εκκλησία για τα προαναφερθέντα ζητήματα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία, μεταξύ άλλων, στην αξία της ισότητας, τομέας στον οποίο το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει πρωτοστατήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων