04/09/2021 04/09/2021 Συνάντηση με την επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Σερβία Φραντσέσκα Μπονέλλι είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021. Η κυρία Μπονέλλι έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι. Στο επίκεντρο της συνάντησης που διεξήχθη...
04 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2021 - 16:32

Βελιγράδι: Στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα

Συνάντηση με την επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Σερβία Φραντσέσκα Μπονέλλι είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Η κυρία Μπονέλλι έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα βρέθηκε το ζήτημα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας στη Σερβία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή,. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης του Σερβικού λαού, ο οποίος έχει υποστεί την δοκιμασία και τον πόνο της προσφυγιάς σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία της Σερβίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας.

Από την πλευρά της η κυρία Μπονέλλι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μέχρι τώρα γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Εκκλησίας και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Σερβίας για την υποστήριξη του στις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που διενεργούνται στην χώρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γραμματέας του Πατριαρχείου Σερβίας, Διάκονος Αλέξανδρος Πράστσεβιτς και το στέλεχος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Σερβία κυρία Βέρα Ντράγκοβιτς Ο’Ντόνελ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων