15/05/2023 15/05/2023 Στην κρύπτη του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου στον Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι πραγματοποιείται σήμερα η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατόπιν εισήγησης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Η Ιεράς Σύνοδος ξεκίνησε χθες με την τέλεση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου  Σάββα. Προεξήρχε...
15 Μαΐου, 2023 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 9:24

Βελιγράδι: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας

Στην κρύπτη του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου στον Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι πραγματοποιείται σήμερα η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατόπιν εισήγησης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Η Ιεράς Σύνοδος ξεκίνησε χθες με την τέλεση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου  Σάββα. Προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κ.κ. Πορφύριος. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας.

Πριν το τέλος της Ευχαριστιακής Σύναξης ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος σημείωσε ότι με την πράξη αυτή οι Επίσκοπο και οι πρεσβύτεροι της Σερβικής Εκκλησίας ζητούν την επίκληση του Αγίου Πνεύματος έτσι ώστε το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας να συνέλθει με πνεύμα ειρήνης και ομόνοιας έτσι ώστε να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το καλό του συνόλου του σώματος της Εκκλησίας. “Προσευχηθείτε για εμάς τους Επισκόπους γιατί η εκκλησία είμαστε όλοι μας και όταν κάποιος αναγνωρίζει τη δύναμη του Θεού στην εκκλησία, την αναγνωρίζει σε όλους μας” είπε απευθυνόμενος προς το λαό ο Πατριάρχης.

Η Τακτική Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων

Με βάσει το άρθρο 59 του Συντάγματος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Πατριάρχης Σερβίας αποφάσισε να συγκαλέσει της Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων στο πλαίσιο της Τακτικής Συνεδρίασής της.

Το βασικό μέρος εργασίας της Συνόδου του ανώτατου ιεραρχικού, εκκλησιαστικού-νομοθετικού και εκκλησιαστικού-δικαστικού οργάνου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων και Πανιερωτάτων Επισκόπων, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στην κρύπτη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πρίγκιπα Λάζαρου του Ναού του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο Κανονισμός, η συνεδρίαση αρχίζει με την έγκριση της ημερήσιας διάταξης που αποτελείται από τα θέματα που κατατέθηκαν από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων, και συνεχίζεται με την εξέταση των εκθέσεων για το Ποιμαντικό έργο όλων των επισκόπων της επισκοπής, των κεντρικών εκκλησιαστικών φορέων, οργάνων και ινστιτούτων.

Στο τέλος της συνεδρίασης η Σύνοδος θα εκδώσει δελτίο τύπου για το έργο της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων