12/06/2021 12/06/2021 Με μια μεγαλειώδη λιτανεία υποδέχτηκαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Πέτκας τα οποία λιτανεύτηκαν στους δρόμους της πόλης του Βελιγραδίου μετά από 500 χρόνια. Η Ημέρα του Σωτήρα τιμήθηκε στο Πατριαρχείο Σερβίας με επίκεντρο το Βελιγράδι όπου χιλιάδες πιστών συμμετείχαν σε μια από...
12 Ιουνίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 10:44

Βελιγράδι: Υποδέχτηκαν τα Λείψανα της Αγίας Πέτκας

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Υποδέχτηκαν τα Λείψανα της Αγίας Πέτκας

Με μια μεγαλειώδη λιτανεία υποδέχτηκαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Πέτκας τα οποία λιτανεύτηκαν στους δρόμους της πόλης του Βελιγραδίου μετά από 500 χρόνια.

Η Ημέρα του Σωτήρα τιμήθηκε στο Πατριαρχείο Σερβίας με επίκεντρο το Βελιγράδι όπου χιλιάδες πιστών συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες λιτανείες που έχουν λάβει χώρα στην πόλη ενώ συμμετείχαν Ιερείς, μέλη του Σερβικού στρατού, αστυνομικές αρχές αλλά και Ιατροί οι οποίοι είναι οι ήρωες κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας.

Η λιτανεία που διέσχισε αρκετά μεγάλο μέρος της πόλης κατέληξε στον Ναό του Αγίου Σάββα όπου τελέστηκε Δοξολογία και προσευχή για τον Σερβικό λαό και την κατάπαυση της πανδημίας. Στη λιτανεία περιφέραν τα λείψανα του Αγίου Στέφανου του Βελιγραδίου αλλά και της Αγίας Πέτκας της θαυματουργού τα οποία ευλόγησαν τους δρόμους της Βαλκανικής πρωτεύουσας μετά από μισή χιλιετία. Ακόμα, λιτανεύτηκαν Ιερά κειμήλια του Πατριαρχείου όπως η σημαία του Βελιγραδίου που φυλάσσεται στην Εκκλησία της Αναλήψεως ενώ συμμετείχαν πολλά παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές και η μπάντα της Αστυνομίας με τις δημοτικές αρχές του Βελιγραδίου.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μίλησε στους πιστούς και αναφέρθηκε στην ημέρα του Σωτήρα αλλά και στην μεγαλειώδη αυτή πομπή ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι: “Μαζευτήκαμε κάτω από τον τρούλο αυτού του όμορφου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Σάββα. Έχουμε δείξει ότι ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού είμαστε, αλλά επίσης ότι γνωρίζουμε πού πηγαίνουμε.”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων