25/02/2021 25/02/2021 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Μαυροβούνιο η βεβήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη Κότορ. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον τοίχο του ναού, αποκαλώντας “κλέφτες” τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Την βεβήλωση του Ναού, ο οποίος βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, αντιλήφθηκε ο Ενοριακός Ιερέας ο οποίος...
25 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:46

Βεβήλωσαν ναό στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Βεβήλωσαν ναό στο Μαυροβούνιο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Μαυροβούνιο η βεβήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη Κότορ. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον τοίχο του ναού, αποκαλώντας “κλέφτες” τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Την βεβήλωση του Ναού, ο οποίος βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, αντιλήφθηκε ο Ενοριακός Ιερέας ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές.
“Εκ μέρους του δήμου Κότορ και προσωπικά, καταδικάζω έντονα τη βέβηλη αυτή πράξη στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, μαζί με την αστυνομική διοίκηση αντέδρασαν άμεσα και αφαίρεσαν τα γκράφιτι ενώ οι δράστες αυτής της ανήθικης και απάνθρωπης πράξης αναζητούνται”, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Βλαντιμίερ Γιόκιτς.
Ο αντιδήμαρχος του Κοτόρ Σίνισα Κοβάγιεβιτς υπογράμμισε ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα «νομικής» κατάσχεσης της περιουσίας της εκκλησίας από την προηγούμενη κυβερνηση, κάποιοι αντέδρασαν βεβηλώνοντας ένα από τα σύμβολα της αρχαίας πόλη, την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
“Δεν θα αναλύσω το ψυχολογικό προφίλ του νου που πίστευε ότι μια τέτοια απάνθρωπη πράξη θα μπορούσε να βλάψει την Εκκλησία, η μπόρεσε να επιβιώσει από πιο σημαντικές επιθέσεις. Η ελπίδα του ηττημένου καθεστώτος ότι θα μπορέσει να ανακάμψει έχει εκμηδενιστεί. Προφανώς αυτό είναι το τέλος του παιχνιδιού του ηττημένου καθεστώτος” τόνισε.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κότορ του Μαυροβουνίου φυλάσσονται μεταξύ άλλων αποτμήματα των ιερών λειψάνων του Ευαγγελιστού Λουκά και της Αγίας Βαρβάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων