13/07/2022 13/07/2022 Ορθόδοξο κοιμητήριο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη βεβηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής με αγνώστους να γράφουν απειλητικά συνθήματα κατά των Σέρβων ενώ σχεδίασαν σύμβολα των Κροατών Ουστάσι στους τοίχους. Σύμφωνα με το rtrs.tv οι απειλές στους τοίχους του κοιμητηρίου στο Μόσταρ έγραφαν: “Σερβική οικογένεια 13 ατόμων. Ο ομαδικός τάφος έχει ήδη σκαφτεί. Πετάω μια χειροβομβίδα — 12 θάνατοι,...
13 Ιουλίου, 2022 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2022 - 8:59

Βεβήλωσαν Ορθόδοξο κοιμητήριο στο Μόσταρ

Διαδώστε:
Βεβήλωσαν Ορθόδοξο κοιμητήριο στο Μόσταρ

Ορθόδοξο κοιμητήριο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη βεβηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής με αγνώστους να γράφουν απειλητικά συνθήματα κατά των Σέρβων ενώ σχεδίασαν σύμβολα των Κροατών Ουστάσι στους τοίχους.

Σύμφωνα με το rtrs.tv οι απειλές στους τοίχους του κοιμητηρίου στο Μόσταρ έγραφαν: “Σερβική οικογένεια 13 ατόμων. Ο ομαδικός τάφος έχει ήδη σκαφτεί. Πετάω μια χειροβομβίδα — 12 θάνατοι, και μαχαιρώνω τον τελευταίο επιζώντα με ένα πιρούνι. Εμείς οι Κροάτες δεν πίνουμε κρασί, μόνο το αίμα των Τσέτνικ από τους συγγενείς!” και “Η Κροατική Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης”.

Οι βάνδαλοι “στόλισαν” με σύμβολα των Ουστάσι και τις πύλες του κοιμητηρίου, αναγράφοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Γιασένοβατς και Στάρα Γκραντίσκα όπου μαρτύρησαν Σέρβοι, Εβραίοι και Τσιγγάνοι.

Οι Σέρβοι της περιοχής ανέφεραν ότι φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους με αφορμή το περιστατικό το οποίο δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο για την περιοχή καθώς οι Ορθόδοξοι βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο.

Ο π. Nebojša Radić κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόσφατα, περίπου 700 σερβικές ταφόπλακες καταστράφηκαν επίσης στο Μνημείο των Παρτιζάνων στο Μόσταρ, υπενθύμισε ο ίδιος.

“Τα Ορθόδοξα νεκροταφεία και οι εκκλησίες δέχονται συνεχώς επιθέσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη”, σχολίασε ο Γιώργος Ραντάνοβιτς, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Σέρβων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. “1.100 ορθόδοξα νεκροταφεία έχουν βανδαλιστεί, και πολλοί τάφοι βρίσκονται κάτω από σωρούς σκουπιδιών, ακόμη και πτώματα ζώων που σκόπιμα πετιούνται στους τάφους τους”, πρόσθεσε.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: rtrs.tv

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων