10/02/2021 10/02/2021 Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ενισχύεται η ανησυχία για το μέλλον της Ορθόδοξης Κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Γιάνιτς, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βισόκι Ντετσάνι απήθυνε έκκληση για την προστασία της σερβικής πνευματικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και ενημέρωσε για μία ακόμα βεβήλωση στην...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 8:35

Βεβηλώσεις ορθοδόξων μνημείων στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Βεβηλώσεις ορθοδόξων μνημείων στο Κοσσυφοπέδιο

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ενισχύεται η ανησυχία για το μέλλον της Ορθόδοξης Κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Γιάνιτς, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βισόκι Ντετσάνι απήθυνε έκκληση για την προστασία της σερβικής πνευματικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και ενημέρωσε για μία ακόμα βεβήλωση στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Πέτρου του Κορίς, που βρίσκεται κοντά στο Πρίζρεν.


Ο Αρχιμανδρίτης Σάββας αποκάλυψε ότι η τοπική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο για κλοπή ιστορικών πολύτιμων αντικειμένων από την Ιερά Σκήτη, στην οποία βρίσκονται μοναδικής αξίας τοιχογραφίες που συχνά δέχονται βανδαλισμούς.
«Η σερβική κληρονομιά χρήζει επείγουσας προστασίας! Μνημεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας που βρίσκονται σε περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, από όπου οι Σέρβοι έχουν εκδιωχθεί, υφίστανται βανδαλισμούς και βεβηλώσεις. Η σκήτη του Αγίου Πέτρου έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επιθέσεων ιερόσυλων” γράφει ο Καθηγούμενος της Μονής Βισόκι Ντετσάνι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων