14/03/2023 14/03/2023 Τη βεβήλωση του ναού της Αγίας Πέτκα στο Σούτομορ της επαρχίας Μπαρ στο Μαυροβούνιο κατήγγειλε νωρίς σήμερα το πρωί ο εφημέριος π. Μαριάν Πετκόφκσι. Όπως ανέφερε στον τοπικό ραδιοφωνικό εκκλησιαστικό σταθμό άγνωστοι φαίνεται να προέβησαν σε βέβηλες πράξεις χθες το βράδυ καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, ο ναός μέχρι και την ακολουθία του Εσπερινού που...
14 Μαρτίου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 12:27

Βεβήλωση ναού στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Βεβήλωση ναού στο Μαυροβούνιο

Τη βεβήλωση του ναού της Αγίας Πέτκα στο Σούτομορ της επαρχίας Μπαρ στο Μαυροβούνιο κατήγγειλε νωρίς σήμερα το πρωί ο εφημέριος π. Μαριάν Πετκόφκσι.

Όπως ανέφερε στον τοπικό ραδιοφωνικό εκκλησιαστικό σταθμό άγνωστοι φαίνεται να προέβησαν σε βέβηλες πράξεις χθες το βράδυ καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, ο ναός μέχρι και την ακολουθία του Εσπερινού που τέλεσε ο ίδιος χθες το απόγευμα δεν είχε κανένα ίχνος παραβίασης ή βεβήλωσης.

Όλα σύμφωνα με τον ιερέα πρέπει να έγιναν μετά τις απογευματινές ώρες με τον ίδιο να λαμβάνει ενημέρωση για το συμβάν στο κινητό του μέσο μηνύματος.

“Ήρθα αμέσως στην εκκλησία και με την πρώτη ματιά μου φάνηκε ότι δεν είχε γίνει τίποτα. Ωστόσο, όταν κοίταξα πιο προσεκτικά, παρατήρησα ότι η κλειδαριά και το λουκέτο είχαν παραβιαστεί. Μπήκα στην εκκλησία και βρήκα ένα αναποδογυρισμένο ντουλάπι στο οποίο υπήρχαν κεριά, βιβλία, στέφανα, ένα λειτουργικό σκεύος για τον αγιασμό και άλλα βοηθητικά σκεύη για τη λατρεία. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές, ενώ είχαν αφαιρέσει τα τάματα από τις εικόνες και τα είχαν πετάξει στο πάτωμα. Το Ευαγγέλιο άνοιξε και σκίστηκε σε ένα μέρος ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στην αγία τράπεζα”, δήλωσε.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Μπαρ με τις τοπικές αρχές να διερευνούν την υπόθεση. Πάντως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ναός υπέστη βεβήλωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων