06/05/2021 06/05/2021 «Οι φυσικές δυνάμεις, σε αντίθεση με τα ανθρώπινα όντα, δεν επιλέγουν τα θύματά τους, ούτε από την κοινωνική τους κατάσταση, ούτε από τη θρησκεία» αυτό είναι το μήνυμα της φωτογραφίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου σύμφωνα με την Κροατική Ένωση Δημοσιογράφων. Στις 3 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του Τύπου, η Κροατική Ένωση Δημοσιογράφων απένειμε...
06 Μαΐου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 8:15

Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας: “Ο Πατριάρχης στα συντρίμμια”

Διαδώστε:
Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας: “Ο Πατριάρχης στα συντρίμμια”

«Οι φυσικές δυνάμεις, σε αντίθεση με τα ανθρώπινα όντα, δεν επιλέγουν τα θύματά τους, ούτε από την κοινωνική τους κατάσταση, ούτε από τη θρησκεία» αυτό είναι το μήνυμα της φωτογραφίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου σύμφωνα με την Κροατική Ένωση Δημοσιογράφων.

Στις 3 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του Τύπου, η Κροατική Ένωση Δημοσιογράφων απένειμε τα ετήσια βραβεία δημοσιογραφίας για την περασμένη χρονιά. Το βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία δόθηκε στον Boris Orisitar, φωτογράφος της Pixel για την φωτογραφία που τράβηξε στις 28 Μαρτίου 2020, έξι μόλις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Ζάγκρεμπ.

Η φωτογραφία αποτυπώνει τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας, τότε ήταν Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας, κ.κ. Πορφύριο στα συντρίμμια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μεταμορφώσεως να εξετάζει τις κατεστραμμένες τοιχογραφίες.

Η επιτροπή σημειώνει ότι “Εκτός από το γεγονός ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σύμφωνα με τεχνικούς κανόνες, με παιχνίδισμα του φωτός της ημέρας και των σκιών, αποτυπώνει και την τεράστια κλίμακα της ζημιάς”. Επιπλέον το μήνυμα που αντλείται από την φωτογραφία είναι εξίσου σημαντικό: «οι φυσικές δυνάμεις, σε αντίθεση με τα ανθρώπινα όντα, δεν επιλέγουν τα θύματά τους, τόσο από την κοινωνική τους κατάσταση όσο και από τη θρησκεία τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων