06/07/2023 06/07/2023 Με τον Βρετανό Πρέσβη στην Πρίστινα, Νίκολας Άμποτ, είχε συνάντηση χθες στη Μονή Γκρατσάνιτσα ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος με βασικό θέμα συζήτησης τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά την Σερβικής Εκκλησίας Βρετανίδα Βουλευτής για εμπλοκή της Εκκλησίας στη μεταφορά όπλων από την Σερβία προς το Κοσσυφοπέδιο. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ήδη η Ιερά Επισκοπή...
06 Ιουλίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 10:31

Βρετανός Πρέσβης και Επίσκοπος Ράσκας συναντήθηκαν στον απόηχο των ισχυρισμών Κέρνς που διαψεύστηκαν από την KFOR

Διαδώστε:
Βρετανός Πρέσβης και Επίσκοπος Ράσκας συναντήθηκαν στον απόηχο των ισχυρισμών Κέρνς που διαψεύστηκαν από την KFOR

Με τον Βρετανό Πρέσβη στην Πρίστινα, Νίκολας Άμποτ, είχε συνάντηση χθες στη Μονή Γκρατσάνιτσα ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος με βασικό θέμα συζήτησης τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά την Σερβικής Εκκλησίας Βρετανίδα Βουλευτής για εμπλοκή της Εκκλησίας στη μεταφορά όπλων από την Σερβία προς το Κοσσυφοπέδιο.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ήδη η Ιερά Επισκοπή με ανακοίνωσή της κάλεσε την ειρηνευτική δύναμη (KFOR) να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα υποστήριξε η Αλίσα Κέρνς στο κοινοβούλιο της χώρας της. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πρίστινα η KFRO διέψευσε αυτό τον ισχυρισμό.

Ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος μετέφερε προς τον Βρετανό διπλωμάτη την ανησυχία του για τα όσα ειπώθηκαν καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ένταση που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Μία ένταση για την οποία η Σερβική Εκκλησία εύχεται και προσεύχεται για την αποκλιμάκωσή της και την επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή, κάτι για το οποίο άλλωστε μάχεται εδώ και δεκαετίες.

Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας προς τον κ. Άμποτ τονίζοντας ότι υποστηρίζει την ειρήνη μεταξύ όλων των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων και ότι δεν μπορεί να επιτρέψει καμία κατάχρηση ή πολιτική χειραγώγηση της Εκκλησίας.

Ο Πρέσβης Άμποτ από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του για τα τρέχοντα γεγονότα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Διαβάστε επίσης: 

Αντιδράσεις για τις κατηγορίες κατά της Σερβικής Εκκλησίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων