04/10/2021 04/10/2021 Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μαρκάνα κ. Σάββα τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα Βελιγραδίου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) καθώς και πλειάδα αρχιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, μέλη...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 22:58

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Η Χειροτονία του Επισκόπου Μαρκάνα Σάββα

Διαδώστε:
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Η Χειροτονία του Επισκόπου Μαρκάνα Σάββα

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μαρκάνα κ. Σάββα τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα Βελιγραδίου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) καθώς και πλειάδα αρχιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, μέλη της οικογένειας και φίλοι του νέου Επισκόπου, πλειάδα ιερέων και μοναχών από Επισκοπές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, εκπρόσωποι αρχών της Σερβικής Δημοκρατίας της Σερβίας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, εκπρόσωποι από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το Πατριαρχείο Μόσχας, τις  τοπικές θρησκευτικές κοινότητες, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο του πολιτισμού.

Ο Επίσκοπος Σάββας γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1984 στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Τις μεταπτυχιακές σπουδές τελείωσε στο Ινστιτούτο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γενεύη.

Από 2015 έως 2017 παρακολούθησε μαθήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο πρόγραμμα γλωσσομάθειας της Φιλοσοφικής Σχολής στην Αθήνα. Το Ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στην Μόσχα.

Εκάρη μοναχός από τον Επίσκοπο Μπάνια Λούκας κ. Εφραίμ στις 20.04. 2019. Στις 18.04. 2021 χειροτονηθηκε πρεσβύτερος από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων