11/07/2021 11/07/2021 O Εψηφισμένος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Νικολάου στην Ιερά Μονή Τσέτνιε κατά τη Θεία Λειτουργία της Παρασκευής. Ο κ. Ιωαννίκιος σημείωσε ότι ο Μοναχός Νικόλαος αποφάσισε να ακούσει το κάλεσμα του Θεού και να σηκώσει τον Σταυρό του και να ακολουθήσει το δρόμο του Χριστού και...
11 Ιουλίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 9:28

Χειροτονήθηκε Διάκονος στην ιστορική Μονή Τσέτνιε

Διαδώστε:
Χειροτονήθηκε Διάκονος στην ιστορική Μονή Τσέτνιε

O Εψηφισμένος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Νικολάου στην Ιερά Μονή Τσέτνιε κατά τη Θεία Λειτουργία της Παρασκευής. Ο κ. Ιωαννίκιος σημείωσε ότι ο Μοναχός Νικόλαος αποφάσισε να ακούσει το κάλεσμα του Θεού και να σηκώσει τον Σταυρό του και να ακολουθήσει το δρόμο του Χριστού και τη Χάρις της Βασιλείας του Ουρανού που με το φως της επισκιάζει όλους τους ορθοδόξους.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης μίλησε για τη διακονία και την Ιεροσύνη και εξήγησε ότι οι Χριστιανοί μαζί με τους Ιερείς συμμετέχουν στα Ιερά Μυστήρια και τόνισε ότι “όσοι βρίσκονται στο Θυσιαστήριο έχουν ιδιαίτερη τη Χάρις του Αγίου Πνεύματος και αυτή τη Χάρις λαμβάνουν κατά τη χειροτονία, για αυτό το λόγο όσοι χειροτονούνται πρέπει να εργάζονται σκληρά, να είναι σταθεροί στην πίστη να έχουν επιμονή για να μπορέσουν να πολλαπλασιάσουν τη Χάρις που τους δίνεται”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πειρασμούς και υπογράμμισε ότι προβλήματα και πειρασμοί θα μας κατακλύσουν όλους. “Αλλά αυτές τις ώρες του πειρασμού πρέπει να είσαι δυνατός, σταθερός και ανθεκτικός. Τότε ο άνθρωπος δεν πρέπει να αφήσει τον φόβο να κατακλύσει την καρδιά του αλλά να απευθυνθεί στον Κύριο που έρχεται με τη Χάρις την αγάπη και την καλοσύνη να τον σώσει” τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος.

Κατά τη γνώμη του, σήμερα οι ιερείς έχουν ένα ιδιαίτερο καθήκον, καθώς οι δυσκολίες έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της αδυναμίας μας. Τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν είναι πλέον τόσο ισχυροί χαρακτήρες, ούτε ανθεκτικά επίμονοι όπως ήταν. “Αν και είμαστε δυνατοί όταν μαζευόμαστε, όταν είμαστε σε λειτουργίες γινόμαστε αποξενωμένοι πολύ γρήγορα, και οι πειρασμοί κρύβονται για τα παιδιά, τη νεολαία, τους γονείς μας αλλά και κάθε άνθρωπο” Γι’ αυτό οι ιερείς, οι κληρικοί, οι μοναχοί, οι μοναχές, πρέπει να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη ηρεμία, αισιοδοξία, χαρά και να παρακινούν πάντα τους πιστούς στις καλές πράξεις. Και το σημαντικότερο είναι να συγκεντρωθούμε για τις Ακολουθίες και να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα μέσω της προσευχής και των Ιερών Μυστηρίων και να δυναμώσουμε τον εαυτό μας και τους πιστούς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων