10/05/2024 10/05/2024 Χιλιάδες Μαυροβούνιοι συμμετείχαν το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Μαϊου, στη λιτανεία του Αγίου και Ευαγγελιστού Μάρκου η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Ποντόγκοριτσα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου.   “Το κήρυγμα δια του Αγίου Αποστόλου Μάρκου έφτασε και εδώ σε αυτήν την πόλη. Μπορεί ο Άγιος Απόστολος Μάρκος να μην ήρθε...
10 Μαΐου, 2024 - 9:10

Χιλιάδες Μαυροβούνιοι στη λιτανεία του Αγίου Μάρκου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χιλιάδες Μαυροβούνιοι στη λιτανεία του Αγίου Μάρκου (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες Μαυροβούνιοι συμμετείχαν το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Μαϊου, στη λιτανεία του Αγίου και Ευαγγελιστού Μάρκου η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Ποντόγκοριτσα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου.  

“Το κήρυγμα δια του Αγίου Αποστόλου Μάρκου έφτασε και εδώ σε αυτήν την πόλη. Μπορεί ο Άγιος Απόστολος Μάρκος να μην ήρθε αυτοπροσώπως εδώ, αλλά εδώ ήταν ένα μοναστήρι αφιερωμένο σε αυτόν χτισμένο από την αρχαιότητα, και αυτό μπορούμε να το υπολογίσουμε ως την άφιξή του σε αυτήν την πόλη”, είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος.

Ο Άγιος Μάρκος, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, τιμάται ως πολιούχος της Ποντγκόριτσας. Η λιτανεία για την εορτή του Αγίου Μάρκου γίνεται κάθε χρόνο από το 1992, εκτός από δύο περιπτώσεις που η πανδημία του κορωνοϊού διέκοψε αυτή την ευλογημένη παράδοση, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου.

Αναφερόμενος στη λιτανεία ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκος τόνισε ότι αυτή δίνει ζωντάνια και πνευματική χαρά στον τόπο γεγονός που μαρτυρεί η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο οι οποίοι σπεύδουν από κάθε περιχοή του Μαυροβουνίου, ακόμα και από το εξωτερικό, για να λάβουν μέρος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων