04/01/2020 04/01/2020 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο, ύστερα και από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις θρησκευτικές κοινότητες. “Η ανομία στηρίζεται στο ψεύδος. Και στην πατρίδα μας τέτοια ανομία έχει να επικρατήσει αιώνες”, τόνισε χθες, στους 20.000 και πλέον πιστούς, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, από τον Καθεδρικό Ναό της...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 11:53

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: Πάνω από 20.000 πιστοί στους δρόμους

Διαδώστε:
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: Πάνω από 20.000 πιστοί στους δρόμους

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο, ύστερα και από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις θρησκευτικές κοινότητες.

“Η ανομία στηρίζεται στο ψεύδος. Και στην πατρίδα μας τέτοια ανομία έχει να επικρατήσει αιώνες”, τόνισε χθες, στους 20.000 και πλέον πιστούς, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

“Όλα αυτά που θέλει να δεσμεύσει το κράτος, έχουν χτιστεί προς δόξαν Θεού και το έλεος του δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν” ανέφερε σε άλλο σημείο. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ειρηνική πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

“ΟΧΙ” φώναξαν και στο Νίκτσιτς

Την ίδια ημέρα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Νίκσιτς, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν υψώνοντας τη φωνή τους πως το νομοσχέδιο αυτό δεν θα εφαρμοστεί. Επικεφαλής της ειρηνικής διαδήλωσης, ήταν ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

“Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από αυτό το οποίο δικαιούμαστε. Απαιτούμε τον σεβασμό, όπως αυτό γίνεται και στις άλλες θρησκευτικές ομάδες, μιας και αποτελούμε την θρησκευτική πλειοψηφία της χώρας. Η Εκκλησία μας έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διατηρήσει και προάσπιση του πολιτισμού μας και αυτό δεν θα πρέπει να το παραγνωρίζει το κράτος. Αυτό άλλωστε οδηγεί και τον πιστό λαό μας στους δρόμους. Δεν θέλουμε να καταπατηθούν τα δίκαια μας. Εύχομαι αυτός ο νόμος να μην εφαρμοστεί γιατί θα είναι επιζήμιος για όλους”, τόνισε, προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο Πανιερώτατος.    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων