03/06/2023 03/06/2023 Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται καθημερινά στο ναό του Αγίου Σάββα προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου της Σερβίας. Κάθε μέρα μαζί τους και ο Πατριάρχης Πορφύριος, προσεύχεται και αναπέμπει δεήσεις για την εδραίωση της Ειρήνης στο Κοσοβο και τα Μετόχια. «Και απόψε, ο Άγιος Νικόλαος μας συγκέντρωσε όλους μαζί για να προσευχηθούμε για...
03 Ιουνίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 10:04

Χιλιάδες Σέρβοι προσκυνούν τον Άγ. Νικόλαο – Προσευχή του Πατριάρχη για επικράτηση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Χιλιάδες Σέρβοι προσκυνούν τον Άγ. Νικόλαο – Προσευχή του Πατριάρχη για επικράτηση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο

Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται καθημερινά στο ναό του Αγίου Σάββα προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου της Σερβίας.

Κάθε μέρα μαζί τους και ο Πατριάρχης Πορφύριος, προσεύχεται και αναπέμπει δεήσεις για την εδραίωση της Ειρήνης στο Κοσοβο και τα Μετόχια.

«Και απόψε, ο Άγιος Νικόλαος μας συγκέντρωσε όλους μαζί για να προσευχηθούμε για ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Προσευχόμαστε ώστε να σταματήσουν να διώκονται οι αδελφοί και οι αδελφές μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, να σταματήσει η κατεδάφιση ιερών, τάφων, η κατάληψη περιουσίας, που σύμφωνα με τα λόγια του αγίου αποστόλου Παύλου, όλοι έρχονται στη γνώση της αλήθειας, ότι τόσο εμείς όσο και όσοι μας βλέπουν ως πλεόνασμα του εαυτού τους και όσοι μας διώκουν έρχονται στη γνώση της αλήθειας μέσω της μετάνοιας. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, μπορεί να το κάνει η χάρη του Θεού. Μπορεί να γίνει με πίστη και προσευχή, γιατί όπου υπάρχει πίστη και προσευχή, υπάρχουν οι ευλογίες και η χάρη του Θεού. Γι’ αυτό ο Άγιος Νικόλαος έβαλε όλη του τη ζωή στο σταυρό και σταυρώθηκε για τον λαό του για να διδάξει στον λαό την ορθόδοξη πίστη, να τον μάθει να προσεύχεται…. Η πίστη κάνει ό,τι ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να φανταστεί και που η καρδιά του ανθρώπου δεν μπορεί να επιθυμήσει», είπε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων