08/04/2019 08/04/2019 Η Μητρόπολη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου υφίσταται μεγάλη καταπίεση από τις αρχές, όπως φαίνεται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το βαπτιστήριο στην ακτή της Αδριατικής, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, Αμφιλόχιος στο πρακτορείο RIA-Novosti . Οι αρχές του Μαυροβουνίου ανέφεραν στις 2 Απριλίου ότι το νεοκτισμένο βαπτιστήριο της Μητρόπολης στην...
08 Απριλίου, 2019 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 13:59

Υπό διωγμόν η Σερβική Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Υπό διωγμόν η Σερβική Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Η Μητρόπολη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου υφίσταται μεγάλη καταπίεση από τις αρχές, όπως φαίνεται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το βαπτιστήριο στην ακτή της Αδριατικής, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, Αμφιλόχιος στο πρακτορείο RIA-Novosti .

Οι αρχές του Μαυροβουνίου ανέφεραν στις 2 Απριλίου ότι το νεοκτισμένο βαπτιστήριο της Μητρόπολης στην ακτή του Τιβάτ, κοντά στο μεσαιωνικό Μοναστήρι του Ιερού Αρχάγγελου Μιχαήλ, πρόκειται να καταστραφεί, καθώς “χτίστηκε χωρίς άδεια σε μια περιοχή που δεν ανήκει στην Εκκλησία”.

Το πρωί της 2ης Απριλίου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πιστοί στο βαπτιστήριο, προκειμένου να αποτρέψουν την κατεδάφιση.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος τόνισε επίσης ότι συζήτησε το πρόβλημα μα τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς: “Του είπα … το βαπτιστήριο θα πρέπει να παραμείνει εκεί όπου είναι, επειδή είναι το αναβιωμένο βαπτιστήριο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, που χτίστηκε τον τέταρτο αιώνα” και πρόσθεσε: “Η κατεδάφισή του θα ήταν αμαρτία ενώπιον του Θεού και ένα ένα σύμβολο μίσους στο Μαυροβούνιο. Εκατοντάδες στέκονται συνεχώς εκεί και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει να την κατεδαφίσουμε », εξήγησε ο Σέρβος Ιεράρχης.

“Δυστυχώς η Μητρόπολη του Μαυροβουνίου είναι η πιο διωγμένη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο και ίσως στα Βαλκάνια. Οι μοναχοί και οι μοναχές μας που έχουν έρθει εδώ, συμπεριλαμβανομένης της Σιβηρίας, και ζουν στο Μαυροβούνιο, υπόκεινται σε διώξεις. Τους απαγορεύουν την προσωρινή διαμονή και συχνά δεν τους δίνουν ιθαγένεια”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων