13/02/2022 13/02/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Ετήσιες υποτροφίες σε τελειόφοιτους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Βελιγραδίου απένειμε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κρύπτη του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών με το παλαιό εορτολόγιο. Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν σε δώδεκα...
13 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2022 - 9:58

Υποτροφίες σε φοιτητές απένειμε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Υποτροφίες σε φοιτητές απένειμε ο Πατριάρχης Σερβίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Ετήσιες υποτροφίες σε τελειόφοιτους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Βελιγραδίου απένειμε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κρύπτη του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών με το παλαιό εορτολόγιο.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν σε δώδεκα (12) τελειόφοιτους φοιτητές των σχολών της Ιατρικής, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, της Νομικής, της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής. Η επιλογή τους έγινε κατόπιν προκήρυξης διαγωνισμού στον οποίο λήφθηκαν υπόψη οι βαθμοί και η οικονομική κατάσταση των 148 φοιτητών που συμμετείχαν συνολικά.

Στην ομιλία που απηύθυνε προς τους φοιτητές και τους εκπροσώπους των σχολών, ο Μακαριώτατος συνεχάρη τους υπότροφους και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ρίζες της εκπαίδευσης βρίσκονται στο πιο σημαντικό βιβλίο που έχει τυπωθεί και έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες – την Βίβλο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιστορική συμβολή του Αγίου Σάββα στην εκπαίδευση με την ίδρυση σχολείων, καθώς και στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στην ίδρυση του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Επίσης, υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι χώρος όπου η γνώση πρέπει να συνδυάζεται με την αρετή.

«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς σε κάθε κράτος. Είναι χώρος όπου δημιουργείται το παρόν και το μέλλον.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Σερβίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή απονομής των υποτροφιών:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων