27/10/2021 27/10/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Tην επιθυμία τους να βοηθήσουν μέσω υποτροφιών φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου να μάθουν ελληνικά εξέφρασαν στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο μέλη της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου Σερβίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Πατριαρχική Κατοικία. Η αντιπροσωπεία του ελληνικού συνδέσμου αποτελούνταν από τον Πρόεδρο...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 12:45

Υποτροφίες σε φοιτητές να μάθουν τη γλώσσα των Πατέρων

Διαδώστε:
Υποτροφίες σε φοιτητές να μάθουν τη γλώσσα των Πατέρων

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Tην επιθυμία τους να βοηθήσουν μέσω υποτροφιών φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου να μάθουν ελληνικά εξέφρασαν στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο μέλη της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου Σερβίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Πατριαρχική Κατοικία.

Η αντιπροσωπεία του ελληνικού συνδέσμου αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Στυλιανό Ζάκωφ (Εταιρεία Chipita), τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Σλιουσαρένκο (Junior Hotel Kopaonik) και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Vuk Dapcevic (Eurobank).

Επίσης, οι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου δήλωσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν και στην ανακαίνιση της Μονής του Αγίου Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Zemun, όπου συγκεντρώνεται η ελληνική κοινότητα την οποία διακονεί ο π. Παναγιώτης Καρατάσιος.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ευχαρίστησε τους επισκέπτες για τη χριστιανική τους αγάπη, η οποία όχι μόνο ενισχύει τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ του σερβικού και του ελληνικού λαού, αλλά και μαρτυρεί υπό το καλύτερο φως το κατόρθωμα του ελέους (στον επιχειρηματικό κόσμο γνωστό ως κοινωνική ευθύνη ) προς τα Σέρβικα. “Με την ενέργειά σας αυτή οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στα μυστικά των Αγίων Πατέρων που έγραψαν τις ωραιότερες σελίδες της Ορθόδοξης θεολογίας σε αυτή τη γλώσσα, την Ελληνική, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Zemun του οποίου το περίφημο Πάρκο της πόλης κοσμεί το μοναστήρι του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ”, ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Φωτογραφίες: spc.sr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων