28/12/2022 29/12/2022 Με νεανικά χαμόγελα πλημμύρισε το Μέγαρο του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 κατά την διάρκεια της τελετής απονομής δεκατριών υποτροφιών σε μαθητές και φοιτητές πολυτέκνων οικογενείων του Ιδρύματος «Σίμα Ιγκουμάνοφ». Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   H τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του επικεφαλής του Ιδρύματος, Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και προς...
28 Δεκεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 - 2:59

Ο Πατριάρχης Σερβίας απένειμε υποτροφίες σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας απένειμε υποτροφίες σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών

Με νεανικά χαμόγελα πλημμύρισε το Μέγαρο του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 κατά την διάρκεια της τελετής απονομής δεκατριών υποτροφιών σε μαθητές και φοιτητές πολυτέκνων οικογενείων του Ιδρύματος «Σίμα Ιγκουμάνοφ».

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

H τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του επικεφαλής του Ιδρύματος, Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και προς τιμήν των δωρητών Ντράγκαν και Μίλοβαν Πόποβιτς οι οποίοι συνέβαλλαν με τις συνεισφορές τους στην χορήγηση των υποτροφιών.

«Χαιρόμαστε όταν έρχονται κόσμος στο Πατριαρχείο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν έρχονται νέοι, παιδιά που εργάζονται σκληρά, παιδιά που έχουν καλά αποτελέσματα στο σχολείο και παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος. Επίσης επισήμανε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να βοηθηθούν οι οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους και πρόσθεσε:

«Το Ίδρυμα μας απονέμει εκατό μηνιαίες υποτροφίες σε παιδιά από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και αυτή είναι η πρώτη φορά που απονέμουμε σε παιδιά των οποίων οι μητέρες έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά».

Από την πλευρά του ο κ. Μίλοβαν Πόποβιτς αναφέρθηκε στο κίνητρο που είχε ο πατέρας του Ντράγκαν, να στηρίξει παιδιά και πολύτεκνες οικογένειες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, το Ίδρυμα «Σίμα Ιγκουμάνοφ» ανακοίνωσε την απονομή δεκατριών ετήσιων υποτροφιών. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων είχαν μαθητές και φοιτητές από οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά από την Σερβία. Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν ο Καθηγητής Δρ Γιόβαν Ράντιτς, ο κ. Μίλοβαν Πόποβιτς και ο π. Μπράνισλαβ Γιόσιτς. Η επιτροπή διαπίστωσε ότι από τις συνολικά εβδομήντα εννέα αιτήσεις που ελήφθησαν, οι είκοσι τρεις δεν περιείχαν πλήρη τεκμηρίωση. Ο καθένας από τους δεκατρείς μαθητές και φοιτητές από την Σερβία έλαβε υποτροφία με το ποσό να ανέρχεται στα 180.000 δηνάρια (1.500 ευρώ περίπου).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων