17/04/2019 17/04/2019 Ολοκληρώθηκε χθες η τετραήμερη περιοδεία του Πατριάρχη Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίου στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, κατά την οποία ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επισκέφθηκε ιστορικά μοναστήρια και ναούς, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παράγοντες της περιοχής. Πρόκειται για μία επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς, την ώρα που η περιοχή μοιάζει καζάνι που βράζει και υπάρχει...
17 Απριλίου, 2019 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 10:09

Υψίστης σημασίας η περιοδεία του Πατρ. Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Υψίστης σημασίας η περιοδεία του Πατρ. Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο

Ολοκληρώθηκε χθες η τετραήμερη περιοδεία του Πατριάρχη Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίου στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, κατά την οποία ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επισκέφθηκε ιστορικά μοναστήρια και ναούς, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παράγοντες της περιοχής.

Πρόκειται για μία επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς, την ώρα που η περιοχή μοιάζει καζάνι που βράζει και υπάρχει έντονη κινητικότητα στα σύνορα της περιοχής αυτής με τη Σερβία. Σερβικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν, ότι ο Πατριάρχης με την κίνησή του αυτή θέλησε να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας στους Ορθοδόξους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο και διέρχονται δύσκολες ώρες.

Την επίσκεψη αυτή παρακολουθεί στενά και το Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο στηρίζει τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο στην πρωτοβουλία του αυτή. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κατά την διάρκεια της περιοδείας του  δεν παρέλειψε να τονίσει το σπουδαίο ρόλο που έχει παίξει η Ορθοδοξία στην ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι διωγμοί των Σέρβων και των Ορθοδόξων.

Διπλωματικοί κύκλοι από το Βελιγράδι, τονίζουν στα σερβικά ΜΜΕ, ότι η κίνηση αυτή του Πατριάρχη Ειρηναίου έχει τόσο συμβολική όσο και γεωστρατηγική σημασία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων