17/01/2021 17/01/2021 Την πρώτη του επίσκεψη στην πόλη Μπέρανε του Μαυροβουνίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου κ. Αλέξα Μπέσιτς. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Đurđevi Stupovi όπου συναντήθηκε με τον Πανιερώτατο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο ο οποίος έχει χρέη τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Ο κ. Μπέσιτς ευχαρίστησε τον...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2021 - 9:12

“Υψίστης σημασίας ο συνεχής διάλογος Εκκλησίας – Πολιτείας”

Διαδώστε:
“Υψίστης σημασίας ο συνεχής διάλογος Εκκλησίας – Πολιτείας”

Την πρώτη του επίσκεψη στην πόλη Μπέρανε του Μαυροβουνίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου κ. Αλέξα Μπέσιτς.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Đurđevi Stupovi όπου συναντήθηκε με τον Πανιερώτατο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο ο οποίος έχει χρέη τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Ο κ. Μπέσιτς ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την ευκαιρία να μάθει την ιστορία και την μακραίωνη σημασία της Ιεράς Μονής και επεσήμανε τη σημασία της συμφιλίωσης μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας την οποία χαρακτήρισε θεμέλιο για μακροπρόθεσμη ειρήνη και περαιτέρω πρόοδο.

“Τα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας, ως δύο αναφαίρετες αξίες, πρέπει να είναι το βασικό θεμέλιο του μέλλοντος της κοινωνίας του Μαυροβουνίου”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου.

“Η Εκκλησία ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Μπέσιτς για την επίσκεψη, είναι υψίστης σημασίας ο συνεχής διάλογος μεταξύ εκπροσώπων της Εκκλησίας και των θρησκευτικών Κοινοτήτων με τους Εκπροσώπους του Κράτους” ανέφερε ο Πανιερώτατος στις δηλώσεις του. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων