05/01/2024 05/01/2024 Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος μαζί με τον Επίσκοπο Novo Brdo κ. Ιλαρίωνα υποδέχθηκαν χθες στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γκρατσάνιτσα τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον ειδικό απεσταλμένο του Βρετανού πρωθυπουργού για τα Δυτικά Βαλκάνια Στιούαρτ Πιτς και τον Βρετανό πρέσβη στην Πρίστινα Νίκολας Άμποτ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο...
05 Ιανουαρίου, 2024 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 16:20

Υψυλόβαθμοι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα

Διαδώστε:
Υψυλόβαθμοι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα

Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος μαζί με τον Επίσκοπο Novo Brdo κ. Ιλαρίωνα υποδέχθηκαν χθες στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γκρατσάνιτσα τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον ειδικό απεσταλμένο του Βρετανού πρωθυπουργού για τα Δυτικά Βαλκάνια Στιούαρτ Πιτς και τον Βρετανό πρέσβη στην Πρίστινα Νίκολας Άμποτ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Επίσκοπος κ. Θεοδοσιος αναφέρθηκε στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία και ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της σερβικής ορθόδοξης κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία του αρχαίου μοναστηριού.

Πηγή: Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων