14/01/2023 14/01/2023 Στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της Ιεράς Μητρόπολης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα, στο Ζάγκρεμπ, αφαιρέθηκε το καμπαναριό. Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας του σεισμού 5,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και τα περίχωρά της στις 22 Μαρτίου 2020. Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ναός προστατεύεται ως πολιτιστικό μνημείο, ακολουθήθηκε ειδική...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2023 - 10:44

Ζάγκρεμπ: Αφαιρέθηκε καμπαναριό από τον Καθεδρικό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος

Διαδώστε:
Ζάγκρεμπ: Αφαιρέθηκε καμπαναριό από τον Καθεδρικό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος

Στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της Ιεράς Μητρόπολης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα, στο Ζάγκρεμπ, αφαιρέθηκε το καμπαναριό. Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας του σεισμού 5,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και τα περίχωρά της στις 22 Μαρτίου 2020.

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ναός προστατεύεται ως πολιτιστικό μνημείο, ακολουθήθηκε ειδική επιχείρηση για την αποκατάστασή του.

«Η λύση της σταδιακής αποκατάστασης έγινε αποδεκτή με την ενίσχυση της δομής του ναού με αρμολόγηση και πλήρωση των τοίχων και των προεξοχών του με την τοποθέτηση χαλύβδινων τεντωτηρίων, αλλά και με την τοποθέτηση νέας χαλύβδινης στέγης. Το καμπαναριό του ναού θα ενισχυθεί με μεταλλική υποδομή», είπε ο π. Duško Spasojević.

«Με την πλήρη ανακαίνιση θα γίνει νέα πρόσοψη και στέγη, θα τοποθετηθούν νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, νέο σύστημα θερμορύθμισης, νέος φωτισμός και θα ανανεωθεί ο στολισμός του ναού», είπε ο π. Duško Spasojević πριν από ένα χρόνο σε συνέντευξή του στο P-Portal.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Φωτογραφίες του Sanjin Strukić, φωτογράφος του πρακτορείου PIXSELL.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων