10/04/2023 10/04/2023 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, βρέθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Κυριακή των  Βαϊων όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Μακαριώτατος ο οποίος εξελέγη στον Θρόνο του Αγίου Σάββα από Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ βρέθηκε πλησίον του γνώριμου προς αυτόν ποιμνίου προς πνευματική ενίσχυση ενόψει της Αγία και Μεγάλης Εβδομάδας....
10 Απριλίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 9:34

Ζάγκρεμπ: Πνευματικές νουθεσίες από τον Πατριάρχη Πορφύριο ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας

Διαδώστε:
Ζάγκρεμπ: Πνευματικές νουθεσίες από τον Πατριάρχη Πορφύριο ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, βρέθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Κυριακή των  Βαϊων όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Μακαριώτατος ο οποίος εξελέγη στον Θρόνο του Αγίου Σάββα από Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ βρέθηκε πλησίον του γνώριμου προς αυτόν ποιμνίου προς πνευματική ενίσχυση ενόψει της Αγία και Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησία αναφέρθηκε στο νόημα της έγερσης του Λαζάρου αλλά και στην θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Στάθηκε ιδιαίτερα στους συμβολισμούς και στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησία και προέτρεψε τους πιστούς να βιώσουν και αυτή με τη σειρά τους τις ημέρες αυτές της πορεία η οποία οδηγεί στον θρίαμβο της Αναστάσεως.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στο ενοριακό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Μητρόπολης Ζάγκρεμπ όπου απηύθυνε πατρικά λόγια προς τους παριστάμενους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων