21/11/2020 21/11/2020 Παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, μπροστά από το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου τοποτηρητή του Πατριαρχείου Σερβίας μετά την κοίμηση του Πατριάρχου. Με τον Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας συλλειτουργούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 14:30

Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βελιγραδίου

Παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, μπροστά από το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου τοποτηρητή του Πατριαρχείου Σερβίας μετά την κοίμηση του Πατριάρχου. Με τον Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας συλλειτουργούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νύσσης κ. Αρσένιος και ο βοηθός Επίσκοπος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος.

Παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία και το αφιέρωμα στον Πατριάρχη Σερβίας κυρό Ειρηναίο:

Το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου από την Πατριαρχική Κατοικία ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία θα μεταφερθεί στον Ναό του Αγίου Σάββα, όπου αύριο θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Προκαθήμενος που πάντα έλεγε ότι το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας αποζητώντας την ειρηνική συμβίωση Σέρβων και Αλβανών. Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, ο Πατριάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, έπεσε σε κώμα με αποτέλεσμα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή στη Σερβία νωρίς το πρωί, στις 8:07 ώρα Ελλάδος.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο με την μεταφορά του Πατριάρχου από την Πατριαρχική Κατοικία:

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων