03/01/2023 03/01/2023 Το ανώτατο παράσημο της Επισκοπής Ζβορνικίου και Τούζλας απένειμε στον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Ράντοβαν Βίσκοβιτς, η τοπική Εκκλησία. Σε μία ειδική και σεμνή εκδήλωση ο Επίσκοπος κ. Φώτιος βράβευσε τον κ. Βίσκοβιτς για την ανιδιοτελή και συνεχόμενη στήριξή του στο έργο της Επισκοπής. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε για...
03 Ιανουαρίου, 2023 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 9:32

Ζβορνικίου Φώτιος: Να διαφυλάξουμε την εκκλησία και την ιστορία μας όπου ζουν Σέρβοι

Διαδώστε:
Ζβορνικίου Φώτιος: Να διαφυλάξουμε την εκκλησία και την ιστορία μας όπου ζουν Σέρβοι

Το ανώτατο παράσημο της Επισκοπής Ζβορνικίου και Τούζλας απένειμε στον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Ράντοβαν Βίσκοβιτς, η τοπική Εκκλησία.

Σε μία ειδική και σεμνή εκδήλωση ο Επίσκοπος κ. Φώτιος βράβευσε τον κ. Βίσκοβιτς για την ανιδιοτελή και συνεχόμενη στήριξή του στο έργο της Επισκοπής. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε για την ανοικοδόμηση του Ιερού του Αγίου Μάρτυρα Διακόνου Αββακούμ κοντά στο Ζβόρνικ.  Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης σε όλους όσους βοήθησαν στην ανοικοδόμηση του ναού.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 0 Πανιερώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αγωνιστές στον Αμυντικό-Πατριωτικό Πόλεμο και τα θύματα των εγκλημάτων των Ουστάσι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου ναού. Με την πανηγυρική αυτή ευκαιρία, ο Επίσκοπος Φώτιος κάλεσε τους πιστούς να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την Εκκλησία και την ιστορία τους στις περιοχές όπου ο σερβικός λαός ζει για αιώνες, από την εποχή του Νεμάνια και του Αγίου Σάββα έως και σήμερα.

“Ας προστατεύσουμε τους ιερούς μας τόπους όπου κι αν ζει ο σερβικός λαός, τόσο στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, όσο και στο Μαυροβούνιο, τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και τη μητέρα πατρίδα Σερβία”, είπε ο Πανιερώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων