26/01/2023 26/01/2023 Ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο εμβάθυνσης των δεσμών μεταξύ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιβάν Γιορντάνοφ, συναντήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι με τον Επίσκοπο Εμιράτων κ....
26 Ιανουαρίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 14:28

Στο προσκήνιο η εμβάθυνση των δεσμών Πατριαρχείου Βουλγαρίας με το Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στο προσκήνιο η εμβάθυνση των δεσμών Πατριαρχείου Βουλγαρίας με το Αντιοχείας

Ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο εμβάθυνσης των δεσμών μεταξύ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιβάν Γιορντάνοφ, συναντήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι με τον Επίσκοπο Εμιράτων κ. Γρηγόριο, Πατριαρχικό Επίτροπο της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος και ο Επίσκοπος κ. Γρηγόριος αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που σχετίζονται με την Βουλγαρική Ορθόδοξη κοινότητα στην Επισκοπή Εμιράτων, συμπεριλαμβανομένου της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας στα βουλγαρικά.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης δώρισε στον Επίσκοπο κ. Γρηγόριο μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας.

Δεδομένου ότι η μεγαλύτερη βουλγαρική κοινότητα στον αραβικό κόσμο είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα τελευταία χρόνια, και η οποία έχει την πνευματική ανάγκη να αποκτήσει τη δική της εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο κ. Αντώνιο να οργανώσει την ίδρυση μιας βουλγαρικής εκκλησιαστικής κοινότητας.

Στόχος είναι να χτιστεί βουλγαρική εκκλησία στην περιοχή Τζεμπέλ Αλί στο Ντουμπάι, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι Βούλγαροι πολίτες. Επί του παρόντος, για τις πνευματικές τους ανάγκες, οι Βούλγαροι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ταξιδεύουν πιο συχνά στο εμιράτο της Σάρτζα, όπου βρίσκεται μια ορθόδοξη εκκλησία.

Με πληροφορίες από mfa.bg/embassies

Φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων