11/02/2023 31/01/2024 Με τον Mητροπολίτη Μπουένος Άϊρες κ. Ιάκωβο του Πατριαρχείου Αντιοχείας συναντήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αργεντινής για την διάσκεψη στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και ομογένεια: η εμπειρία της συνεργασίας στις χώρες...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 19:39

Συνάντηση Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Μπουένος Άιρες Ιάκωβο

Διαδώστε:
Συνάντηση Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Μπουένος Άιρες Ιάκωβο

Με τον Mητροπολίτη Μπουένος Άϊρες κ. Ιάκωβο του Πατριαρχείου Αντιοχείας συναντήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αργεντινής για την διάσκεψη στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και ομογένεια: η εμπειρία της συνεργασίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Πριν την συνάντηση προηγήθηκε δοξολογία και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ξεναγήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Μπουένος Άιρες. Μετά την ξενάγηση στον ναό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου με τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο, στην οποία επίσης παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αργεντινής και Νότιας Αμερικής κ. Λεωνίδας, ο Πρέσβης της Συρίας στην Αργεντινή Σάμι Σαλάμεχ, ο Αντιπρόεδρος του συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ελίας Ντεγκλάβι, ο Α΄ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αργεντινή και μορφωτικός ακόλουθος Όλεγκ Κολομίν, μέλη της εκκλησιαστικής αποστολής από τη Μόσχα: ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Λισενιούκ, ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων διασποράς πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ, ο βοηθός του προέδρου του ΤΕΕΣ π. Αλέξανδρος Γερσόφ, ο Πρωτοσύγκελος της εκκλησιαστικής επαρχίας της Αργεντινής πρωθιερέας Σέργιος Γιούριν και εκπρόσωποι της Αντιοχειανής Ορθοδόξου κοινότητας του Μπουένος Άιρες.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ιάκωβο για την υποδοχή και την φιλοξενία και αναφέρθηκε στον σκοπό της επίσκεψης του στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Επίσης κατέθεσε τις εντυπώσεις του από την πρώτη του επίσκεψη υπό την ιδιότητα του Προέδρου του ΤΕΕΣ στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου και εξήρε τις αδελφικές σχέσεις των δύο Εκκλησιών. «Επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να συνδράμουμε στην ενίσχυση της Ορθοδόξου ενότητας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό στον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο απηύθυνε ο Πρέσβης της Συρίας στην Αργεντινή, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιστορικές και τρέχουσες σχέσεις Συρίας-Ρωσίας, καθώς και στις σχέσεις των λαών των δύο χωρών, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Εκκλησία της Ρωσίας για την στήριξη της στον Συριακό λαό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο να εκφράζει την ελπίδα για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Αντιοχείας στο πνεύμα της αδελφικής συνεργασίας, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων