18/06/2023 19/06/2023 Με σύνθημα «Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο», το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Γέρακα, άνοιξε σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 την αγκαλιά του και υποδέχτηκε  όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο στην«ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ένας διαδημοτικός ετήσιος θεσμός συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο....
18 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2023 - 22:08

Το ope.gr στην 2η Πορεία της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ: Όλοι μαζί – Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το ope.gr στην 2η Πορεία της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ: Όλοι μαζί – Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο (ΦΩΤΟ)

Με σύνθημα «Οκτώ δήμοι, Μία αγκαλιά ανακούφισης ασθενών με καρκίνο», το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Γέρακα, άνοιξε σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 την αγκαλιά του και υποδέχτηκε  όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο στην«ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ένας διαδημοτικός ετήσιος θεσμός συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο.

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών στην τελετή Έναρξης στον Γέρακα, το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023.

Την εκδήλωση άνοιξε  ο δήμαρχος Παλλήνης Αθνάσιος Ζούτσος, ο οποίος στον χαιρετισμό του, εκ μέρους όλων των Δημάρχων συνδιοργάνωσης της δράσης, αναφέρθηκε στην προσφορά της “Γαλιλαίας” στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο και το πως μπορεί η πολιτεία μπορεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στον χαιρετισμό του τόνισε πως η φετινή 2ης «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» φιλοδοξεί να προσδώσει στον ολιστικό χαρακτήρα της ανακουφιστικής φροντίδας και μια άλλη διάσταση: αυτή της συλλογικότητας και της συμμετοχικότητας”

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV που κάλυψε την εκδήλωση.

Συγκίνησε με την ομιλία του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως “σε κάθε φάση της ζωής μας, πρέπει να είμαστε κοντά στον συνάνθρωπο μας”.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα να αναφερθεί στη συνεχή και ακούραστη στήριξη και προσφορά του Μητροπολίτου Μεσογαίας κ Νικολάου στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας. Η πρώτη «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» διεξήχθη το 2022 με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από την Εκκλησία, την Πολιτεία, την Επιστημονική κοινότητα και χιλιάδες φίλων από όλη την Αττική, και όχι μόνο.

Ακολούθησε σύντομη πεζοπορία προς το 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γέρακα, απονέμοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και των οικογενειών τους, και εορταστική εκδήλωση με μουσικοχορευτικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

 

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων