24/01/2024 24/01/2024 Στις 24 Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη της Οσίας Ξένης. Το ιερό παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης, Κάτω Πατησίων χτίστηκε  το 1920-11 από τον Παναγιώτη και την Ξένη Ξυναρίου ως ιδιωτικό εκκλησάκι στην αυλή του σπιτιού τους. Μέσα στο ιερό παρεκκλήσιο, που τότε ήταν πολύ μικρότερο από ότι είναι σήμερα, η Ξένη Ξυναρίου μάζευε τα...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 13:47

Αφιέρωμα «Η λατρευτική ζωή στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων» στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα «Η λατρευτική ζωή στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων» στην Pemptousia TV

Στις 24 Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη της Οσίας Ξένης. Το ιερό παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης, Κάτω Πατησίων χτίστηκε  το 1920-11 από τον Παναγιώτη και την Ξένη Ξυναρίου ως ιδιωτικό εκκλησάκι στην αυλή του σπιτιού τους.

Μέσα στο ιερό παρεκκλήσιο, που τότε ήταν πολύ μικρότερο από ότι είναι σήμερα, η Ξένη Ξυναρίου μάζευε τα παιδάκια και τους έκανε κατηχητικό. Το παρεκκλήσι ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και όπως μας λέει ο π. Γεώργιος Γανωτής, όπως όλα τα παρεκκλήσια της Αθήνας,  αποτελεί ένα πραγματικό λιμάνι για πολύ κόσμο που αναπαύεται και βρίσκει στα παρεκκλήσια ζεστασιά, αγάπη και ειλικρινή αναζήτηση του Θεού.

Παρακολουθήστε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας το αφιέρωμα «Η λατρευτική ζωή στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων». Ο ιερέας και εκπαιδευτικός π. Γεώργιος παρουσιάζει την εκατοντάχρονη ιστορία του Ιερού Παρεκκλησίου της Οσίας Ξένης Κάτω Πατησίων, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πνευματική όαση, σε μια πολυσύχναστη και πολυθόρυβη περιοχή της Αθήνας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων