22/11/2023 22/11/2023 Στις 22 Νοεμβρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, του Μικρασιάτη Αγίου, Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαυΐδ, στην Εύβοια (1920-1991). Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερώματα και ομιλίες στον Άγιο της συγχώρεσης και της συγγνώμης. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Ιάκωβος Τσαλίκης προέβλεψε ότι θα γίνω Πατριάρχης Ο...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 11:21

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μαρτυρίες για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη – Ένα οδοιπορικό στα πνευματικά βήματα του Αγίου της Συγχώρεσης

Διαδώστε:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μαρτυρίες για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη – Ένα οδοιπορικό στα πνευματικά βήματα του Αγίου της Συγχώρεσης

Στις 22 Νοεμβρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, του Μικρασιάτη Αγίου, Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαυΐδ, στην Εύβοια (1920-1991). Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερώματα και ομιλίες στον Άγιο της συγχώρεσης και της συγγνώμης.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Ιάκωβος Τσαλίκης προέβλεψε ότι θα γίνω Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει πει ότι ο Άγιος είχε προέβλεψε ότι θα γινόταν Πατριάρχης, όσο ήταν ακόμη Άγιος Φιλαδελφείας. Ο Παναγιώτατος είχε μιλήσει για το πώς γνώρισε τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όταν είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος.

Πατήστε στις εικόνες για να δείτε τα αφιερώματα:

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης – ο «ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ»

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, μιλάει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, μέσα από κελάκι του Αγίου Ιακώβου, για τον μακαριστό Γέροντα, για τα παιδικά του χρόνια στην Μικρά Ασία, για τον ξεριζωμό, την κλίση του στην Ιεροσύνη και την ασκητική του ζωή, καθώς και για τα πνευματικά γεγονότα της ζωής του. Ο μοναχός Νικόδημος έξω από το ασκητήριο του Οσίου Δαυίδ, περιγράφει τον ασκητικό αγώνα που έκανε ο Άγιος Ιάκωβος μέσα στην σπηλιά, τα χρόνια όπου ηγουμένευε στο Μοναστήρι.

Δείτε το Β’ Μέρος του αφιερώματος πατώντας στην εικόνα:

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: O άνθρωπος του Θεού

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος είχε καταθέσει την προσωπική του μαρτυρία για τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, σε ομιλία του, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης είχε Χριστό μέσα του στην εξομολόγηση

Για την προσωπική σχέση που είχε με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη είχε μιλήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς. «Είχε πολλή αγάπη και τον Χριστό μέσα του κατά την εξομολόγηση ο γέροντας», είχε πει και είχε διηγηθεί ένα περιστατικό που του είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Άγιος.

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Ουράνιος άνθρωπος επίγειος άγγελος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μιλά για την οσιακή βιοτή και το ταπεινό φρόνημα του μακάριου Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη.

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης και τα θαυμαστά γεγονότα

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος, μιλά για την πνευματική σχέση που είχε με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Στην συνέντευξή του στον Δημήτρη Στρουμπάκο, αναφέρεται στα θαυμαστά γεγονότα που έζησε κοντά στον Άγιο αλλά και στις μαρτυρίες που του είχε καταθέσει ο Γέροντας στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων