07/06/2023 07/06/2023 Μην χάσετε σήμερα στις 17:30 στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv το αφιέρωμα στο εκκλησάκι του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Κανάρη. Το εκκλησάκι των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Κυψέλη κτίστηκε από τον μπουρλοτιέρη και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνο Κανάρη και τη σύζυγό του Δέσποινα, μέσα στο κτήμα τους. Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο...
07 Ιουνίου, 2023 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 13:49

Αφιέρωμα σήμερα στην Pemptousia.tv στο εκκλησάκι που έχτισε ο Κωνσταντίνος Κανάρης στην Κυψέλη

Διαδώστε:
Αφιέρωμα σήμερα στην Pemptousia.tv στο εκκλησάκι που έχτισε ο Κωνσταντίνος Κανάρης στην Κυψέλη

Μην χάσετε σήμερα στις 17:30 στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv το αφιέρωμα στο εκκλησάκι του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Κανάρη.

Το εκκλησάκι των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Κυψέλη κτίστηκε από τον μπουρλοτιέρη και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνο Κανάρη και τη σύζυγό του Δέσποινα, μέσα στο κτήμα τους. Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1873 και πανηγυρίζει στις 30 Ιουνίου (Σύναξις των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων).

Ο π. Φιλόθεος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, μιλά στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για την ιστορία του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων