29/07/2022 29/07/2022 Σαν σήμερα, το 1925 γεννήθηκε ο διακεκριμένος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερωματικά βίντεο στη μνήμη του μεγάλου αυτού Έλληνα. Στις 18.20 Συνέντευξη με την Μπέττυ Χαρλαύτη, τη φωνή του Μίκη Θεοδωράκη στη νεότερη γενιά, η οποία μας μιλά για τη συνεργασία της με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και μας...
29 Ιουλίου, 2022 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2022 - 10:40

Aφιέρωμα στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Aφιέρωμα στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη σήμερα στην pemptousia.tv

Σαν σήμερα, το 1925 γεννήθηκε ο διακεκριμένος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερωματικά βίντεο στη μνήμη του μεγάλου αυτού Έλληνα.

Στις 18.20 Συνέντευξη με την Μπέττυ Χαρλαύτη, τη φωνή του Μίκη Θεοδωράκη στη νεότερη γενιά, η οποία μας μιλά για τη συνεργασία της με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και μας παραχωρεί ανέκδοτο υλικό από τις πρόβες μαζί του.

Στις 18.30 Η συγγραφέας Αναστασία Βούλγαρη μιλάει για τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μελοποίησε τη λόγια ελληνική ποίηση και δημιούργησε ένα νέο μουσικό είδος, το έντεχνο-λαϊκό τραγούδι.

Στις 18.50 «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…»

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «LEGATO» ερμηνεύει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και άλλων σπουδαίων ελλήνων μουσικών, στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης, αφιερωμένης στα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επαναστάσεως, που έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Διευθύνει η μαέστρος Ελένη Τσαγκαράκη. Κείμενα & Παρουσίαση: Αθηνά Γκούτη, Πιάνο: Κατερίνα Βανού, solo: Χρυσούλα Ναούμ-Μελά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων