01/08/2023 01/08/2023 Δείτε σήμερα στην pemptousia.tv στις 17.50 το αφιέρωμα στη Βυζαντινή εκκλησία της Άρτας με τον τρούλο που αιωρείται. Η Παναγία η Παρηγορήτισσα, αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αποτελεί το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Άρτας, ένα πραγματικό αριστούργημα με δικού της τύπου βασιλικό ρυθμό. Άρχισε να χτίζεται το 1260 από τον Μιχαήλ Β´ Άγγελο Κομνηνό -Δούκα που ήταν...
01 Αυγούστου, 2023 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 15:59

Αφιέρωμα στη Βυζαντινή εκκλησία της Άρτας με τον τρούλο που αιωρείται σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στη Βυζαντινή εκκλησία της Άρτας με τον τρούλο που αιωρείται σήμερα στην pemptousia.tv

Δείτε σήμερα στην pemptousia.tv στις 17.50 το αφιέρωμα στη Βυζαντινή εκκλησία της Άρτας με τον τρούλο που αιωρείται. Η Παναγία η Παρηγορήτισσα, αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αποτελεί το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Άρτας, ένα πραγματικό αριστούργημα με δικού της τύπου βασιλικό ρυθμό.

Άρχισε να χτίζεται το 1260 από τον Μιχαήλ Β´ Άγγελο Κομνηνό -Δούκα που ήταν Δεσπότης της Ηπείρου και τη γυναίκα του βασίλισσα Θεοδώρα, την κατοπινή Αγία Θεοδώρα και πολιούχο της Άρτας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων