20/05/2024 20/05/2024 Σήμερα, 20 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Λυδίας από τους Φιλίππους της Μακεδονίας. Η Αγία αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη και θεωρείται ως η πρώτη χριστιανή ευρωπαία γυναίκα. Όταν ο Απόστολος Παύλος έφτασε στους Φιλίππους, που την εποχή εκείνη ήταν μία σημαντική ρωμαϊκή πόλη, για να κηρύξει το ευαγγέλιο της σωτηρίας, ανάμεσα...
20 Μαΐου, 2024 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2024 - 11:14

Αφιέρωμα στην Αγία Λυδία από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Αγία Λυδία από την Pemptousia TV

Σήμερα, 20 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Λυδίας από τους Φιλίππους της Μακεδονίας. Η Αγία αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη και θεωρείται ως η πρώτη χριστιανή ευρωπαία γυναίκα.

Όταν ο Απόστολος Παύλος έφτασε στους Φιλίππους, που την εποχή εκείνη ήταν μία σημαντική ρωμαϊκή πόλη, για να κηρύξει το ευαγγέλιο της σωτηρίας, ανάμεσα σε αυτούς που άκουσαν με προσοχή και ευλάβεια τα λόγια του ήταν και μία σημαντική έμπορος της πόλης, η Λυδία, την οποία συνεπήρε το κήρυγμα του Αποστόλου  Παύλου και ήταν από τις πρώτες που πίστεψε. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ένα Αφιέρωμα «Στα Οικουμενικά βήματα του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Θεολόγος, Αρχαιολόγος, Νομικός ΑΠΘ μας ξεναγεί στα βήματά τους και με τη γλαφυρή εξιστόρηση των γεγονότων μας μεταφέρει σε στιγμές υψηλής ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας της πόλεως των Φιλίππων, με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η δράση του Αποστόλου των Εθνών.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων