25/05/2023 25/05/2023 Σήμερα η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας προβάλλονται ομιλίες και εκπομπές για τη μεγάλη δεσποτική εορτη. Στις 16:05 παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην τράπεζα της Μονής, κατά την ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου, στις 28 Μαΐου 2020. “Ο Κύριος...
25 Μαΐου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 12:22

Αφιέρωμα στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου από την Pemptousia TV

Σήμερα η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας προβάλλονται ομιλίες και εκπομπές για τη μεγάλη δεσποτική εορτη.

Στις 16:05 παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην τράπεζα της Μονής, κατά την ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου, στις 28 Μαΐου 2020. “Ο Κύριος ανελήφθη εις ουρανούς για να ανυψώσει την ανθρώπινη φύση”, τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ.

Στις 16:15 παρακολουθήστε από το αρχείο της Πεμπτουσίας την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου ο οποίος μιλάει με θέμα: «Η Ανάληψη του Κυρίου: Μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο». Ο Μακαριώτατος εξηγεί το βαθύ νόημα του γεγονότος της Αναλήψεως.

Στις 16:25 ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, μιλάει για την έκδοση του έργου του: «Μείνων μεθ’ ημών». Από την ζωηφόρο Ανάσταση στην ένδοξη Ανάληψη», για τις εμφανίσεις του Χριστού μετά την εκ νεκρών Ανάσταση Του και την εις Ουρανούς ανάληψη Του και την πορεία προς την Πεντηκοστή.

Στις 17:30 στην εκπομπή Θεολογία Γεγονότων, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μιλάει με θέμα: «Η Ανάληψη του Χριστού».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων