01/02/2023 01/02/2023 Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας σήμερα, στις 11:30 παρακολουθήστε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, μια από τις αρχαιότερες της Πιερίας. Η μονή υπήρξε καταφύγιο για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής, καθώς τους παρείχε φιλοξενία, οικονομική και κυρίως πνευματική στήριξη. Η παρουσία του Αγίου Γεωργίου στη μονή είναι έντονη, γεγονός που μαρτυρούν τα αναρίθμητα...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 11:59

Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού στην Pemptousia TV

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας σήμερα, στις 11:30 παρακολουθήστε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, μια από τις αρχαιότερες της Πιερίας.

Η μονή υπήρξε καταφύγιο για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής, καθώς τους παρείχε φιλοξενία, οικονομική και κυρίως πνευματική στήριξη. Η παρουσία του Αγίου Γεωργίου στη μονή είναι έντονη, γεγονός που μαρτυρούν τα αναρίθμητα θαύματα σε πιστούς.

Σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από την Κατερίνη και 1 χιλιομέτρου από τον Κορινό βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου.

Τα κτίσματα που υπάρχουν στον περίβολο της Μονής είναι το καθολικό με τα δύο παρεκκλήσια: του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Φανουρίου, το Δεσποτικό με το Ηγουμενείο, το Αρχονταρίκι και ο ξενώνας. Στη γιορτή του Αγίου, που συρρέουν προσκυνητές απ’ όλο το νομό, πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι και γίνεται η περιφορά της θαυματουργού εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων