01/11/2023 01/11/2023 Τη μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία τιμά σήμερα η Εκκλησία με την ομώνυμη Ιερά Μονή να πανηγυρίζει σήμερα.  Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, καθώς και την 1η Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Δαυίδ. Η ίδρυση και ανέγερση της Μονής, περίπου...
01 Νοεμβρίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 9:34

Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία τιμά σήμερα η Εκκλησία με την ομώνυμη Ιερά Μονή να πανηγυρίζει σήμερα. 

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, καθώς και την 1η Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Δαυίδ. Η ίδρυση και ανέγερση της Μονής, περίπου το 1540, οφείλεται στον Όσιο Δαυίδ. Σύντομα η Μονή απέκτησε μεγάλη φήμη και προνόμια και σε έγγραφο του 1638 αναφέρεται ως πατριαρχική και Σταυροπηγιακή. Στην επανάσταση του 1821 είχε σημαντική δράση και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1824.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε το οδοιπορικό της Pemptousia TV και του Δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου. Ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Γαβριήλ, μιλά για τον Όσιο, την ίδρυση της Μονής αλλά και τις αγιασμένες μορφές που έζησαν εκεί όπως του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και του προηγουμένου Γέροντος Κυρίλλου.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων