09/02/2023 09/02/2023 Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εξής εκπομπές: Στις 15:00 και σε επανάληψη στις 23:00 παρακολουθήστε την διαδικτυακή ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωσήφ Παλιούρα με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα και η Υμνολογία της Εκκλησίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2021 και τελούσε υπό την αιγίδα...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 14:05

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας στην Pemptousia TV

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εξής εκπομπές:

Στις 15:00 και σε επανάληψη στις 23:00 παρακολουθήστε την διαδικτυακή ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωσήφ Παλιούρα με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα και η Υμνολογία της Εκκλησίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2021 και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Στις 16:45 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, μιλά για το ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της ορθοδοξίας και τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας και ποιμαντικής διακονίας στις ΗΠΑ.

Στις 17:40 παρακολουθήστε τη συνέντευξη του μακαριστού π. Γεώργιος Μεταλληνού για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Ο μακαριστός, στην τελευταία του συνέντευξη στο Πρακτορείο Ορθοδοξία, είχε μιλήσει για το ρόλο της Εκκλησίας, τα μεγάλα προβλήματα και τον ξεριζωμό της ελληνικής νεολαίας, αλλά και την ελληνική γλώσσα και συνείδηση.

Στις 18:50 ο Eusebi Ayensa Prat, Αντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας, Πρόεδρος Ισπανοελληνικού Συνδέσμου μιλάει στην Πεμπτουσία για την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα, τις μεγάλες του αγάπες, όπως τις χαρακτηρίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων